A rosszatsejtő hírek után, hogy az idén elmarad Gázló, végül befutott egy hír, hogy mégis csak lesz erőpróba, igaz a start nem Veszprémből, hanem Herendről lesz. Mi már nagyon készültünk erre a túrára, pedig tavaly sokat szenvedtünk a nagy meleg végett. Az idén a 108 km hosszú távon indultunk, és már reggel fél hétkor pakoltuk a bringát Herendden.

MaMa, Stupel, K.Karcsi, Levi, Rudi, Ervin, KareszMaMa, S.Pityu és András indult ezen a próbán, és célunk nem az volt, hogy észbontó idő alatt teljesítjünk, hanem hogy beleférjünk a szintidőbe, és magunknak bizonyítsunk, hogy igen is, meg tudjuk csinálni.

Egy darabig együtt haladtunk, bizony eltértünk az eredeti útiránytól. Többen rossz irányban folytatták útjukat, mi visszatértünk az eredeti útra, és jobban oda figyelve folytattuk. A Kőri hegy megmászása nem volt egy piskóta, de kárpótolt a gyönyörű természet látványa. A csúcson aztán beértek minket az eltévedt bringások is. A táv felénél sajnos kiment S.Pityu térde, így feladni kényszerült. Sajnálhatja, hiszen most következett a Cuha-völgy, a Cuha-patak gázlóival. Élmény volt átgázolni a kígyózó patak gázlóin. Bakonybél után jött a hosszú mászás, majd a hosszú gurulás a célba.

Jó szervezett túra volt, és már várjuk a következőt. Mert, hogy részt veszünk az nem kérdéses.

-MaMa-
Kapcsolódó galéria

Vissza a túranaplóba